Junior Project medewerker Infectieziekten bestrijding

GGD GHOR Nederland is de landelijke vereniging van de 25 regionale GGD’en en GHOR-bureaus. Wij beschermen, bewaken en bevorderen de gezondheid en veiligheid van inwoners in Nederland. Dit heet ook wel: publieke gezondheid en veiligheid. Om dit doel te bereiken heeft GGD GHOR Nederland twee kerntaken:

  • het collectief behartigen van de belangen van onze leden, de directeuren publieke gezondheid (DPG’en) richting politiek, overheden, samenwerkingspartners en publiek;
  • en het uitvoeren van landelijke projecten op het vlak van de publieke gezondheid en veiligheid. De opdrachtgevers van de projecten zijn vaak ministeries.

De organisatie

GGD GHOR Nederland is de verbindende schakel tussen GGD’en, GHOR-bureaus, kennisinstituten, ministeries en andere belangrijke stakeholders. Dankzij de coronacrisis heeft GGD GHOR Nederland als organisatie een grote ontwikkeling doorgemaakt en zich samen met de GGD’en gemanifesteerd als dé gezondheidsbeschermer van Nederland. Er ligt voor de komende jaren een uitdaging om deze positie vast te houden en de publieke gezondheid en veiligheid (nog) verder te versterken.

Nu de coronapandemie endemisch is, is GGD GHOR Nederland samen met de GGD’en druk bezig een sterke basis voor de infectieziekten te creëren. GGD’en moeten optimaal voorbereid en toegerust zijn op nieuwe risico’s als gevolg van infectieziekten. Nooit eerder stond de publieke gezondheid - en de GGD’en in het bijzonder – zo in het middelpunt van de belangstelling. Om in de toekomst goed voorbereid te zijn op soortgelijke crises, vraagt om een herijking van de infectieziektebestrijding (IZB) in meerdere facetten. GGD GHOR Nederland wil daar vanuit haar eigen rol een bijdrage aan leveren.

Het team

Het team Gezondheid bestaat uit professionals die beleidsadvies geven of werken aan projecten en programma’s op het gebied infectieziekten bestrijding, seksuele gezondheid, preventie en gezonde leefomgeving en de gezondheidsmonitors.

Het beleidsteam IZB wordt geleid door de strategisch adviseur IZB en bestaat naast jezelf uit een senior-adviseur en de implementatie coördinator Landelijke Functionaliteit Infectieziektebestrijding, over wie de beleids- en adviestrajecten verdeeld worden en onderling veel wordt samengewerkt.

Themagebied

Wat houdt de functie in?

De kans dat Nederland in de komende jaren opnieuw te maken krijgt met grootschalige uitbraken van infectieziekten is reëel. De versterking van de pandemische paraatheid is dan ook één van de speerpunten van GGD GHOR Nederland. De nieuwe crisisorganisatie Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI, onderdeel van het RIVM) krijgt een regierol in het bestrijden van uitbraken van A-infectieziekten met landelijke impact.  De LFI moet in samenwerking met de GGD’en zorgdragen voor snelle opschaling en coördinatie van de benodigde medisch-operationele processen. De komende jaren wordt er door de LFI met onder andere GGD’en en GGD GHOR Nederland gewerkt aan het inrichten van een goede crisisorganisatie. De GGD’en vervullen immers een onmisbare schakel hierin. Er zijn financiële transitiemiddelen gereserveerd voor GGD’en die bedoeld zijn voor tijdelijke extra capaciteit waarmee de GGD’en in afstemming met de LFI de organisatie, bedrijfsvoering en primaire werkprocessen (waar nodig) kunnen voorbereiden op de uniforme en tijdige aansluiting op de LFI. GGD GHOR Nederland vervult hierin een coördinerende rol.

Samen met de implementatiecoördinator LFI help je de implementatie van de LFI bij de GGD’en vorm te geven.

Je ondersteunt de implementatie coördinator LFI in haar taken: het coördineren van de inzet van de transitiemiddelen van de GGD’en, aanjagen van de werkgroepen, vertegenwoordigen van belangen van de GGD’en hierin, zorgen voor afstemming met de GGD’en, monitoren van voortgang besluitvorming en voorbereiden van notities voor de bestuurlijke overleggen. Daarnaast zal je gemiddeld een dag per week je taken bestaan uit het ondersteunen van de beleidsadviseurs en de bestuurscommissie IZB (infectieziektebestrijding).

  • Je ondersteunt werkgroepen en commissies op organisatorisch, inhoudelijk en secretarieel gebied. Plant bijeenkomsten, bewaakt het nakomen van besluiten c.q. afspraken, notuleert de vergaderingen en draagt zorg voor de verspreiding van relevante stukken;
  • In samenwerking met collega’s draag je bij aan het tot stand komen van voorstellen voor besluitvorming voor verschillende afstemmingsgremia.
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan de communicatie met de GGD’en en doet dit op een creatieve en verfrissende manier;
  • Je organiseert bijeenkomsten voor de GGD’en om op inhoudelijke thema’s kennis uit te wisselen, daarbij maak je gebruik van creatieve werkvormen;  
  • Je onderhoudt contacten met stakeholders op operationeel niveau.

Wie zoeken we

De collega die we zoeken is een energieke jong professional die resultaatgericht te werk gaat. Jij bent iemand die pro-actief, flexibel en initiatiefrijk is en samen met ons en onze partners een bijdrage wil leveren aan de pandemische paraatheid van Nederland.

  • Je hebt circa 0-3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in het werkveld van de publieke gezondheid en infectieziekten bestrijding;
  • Je houdt gemakkelijk overzicht en is sterk in plannen en organiseren;
  • Je hebt antoonbare ervaring met projectmatig werken;
  • Je werkt graag in teamverband en kan ook zelfstandig werken;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
  • Je beschikt over bestuurlijke- en organisatiesensitiviteit;
  • Je hebt minimaal een relevante afgeronde HBO-opleiding;
  • Je bent 32 uur per week beschikbaar. 

Wat we jou bieden

GGD GHOR Nederland is als organisatie volop in ontwikkeling. Je krijgt een verantwoordelijke en afwisselende functie in een maatschappelijk betrokken organisatie. Je komt te werken in een prettige werkomgeving, met gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij hebben een eigen arbeidsvoorwaardenregeling en zijn aangesloten bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.

  • Inschaling is, afhankelijk van opleiding en ervaring, in schaal 10 (minimaal € 4.106,33 en maximaal € 5.866,19 bruto per maand) op basis van een 40-urige werkweek;
  • De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 12 maanden, met uitzicht op verlenging;
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken. Momenteel zijn de teamleden gemiddeld 2 dagen in de week op kantoor (maandag/dinsdag);
  • Onder onze secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen (o.b.v. fulltime) en een sportregeling.

Geïnteresseerd?

Wij ontvangen graag jouw sollicitatie, voorzien van een actueel cv en motivatie, ter attentie van Martine Weve, manager gezondheid, via de knop solliciteren. Solliciteren is mogelijk tot en met 17 maart 2023. De eerste gesprekken worden mogelijk op woensdag 20 maart en donderdag 21 maart gevoerd. Bij voorkeur is de startdatum op zo kort mogelijke termijn. Indien we voor genoemde einddatum voldoende reacties van geschikte kandidaten hebben ontvangen, sluiten we de vacature eerder. 

Heb je inhoudelijke vragen? Dan kun je contact opnemen met Tessa Rijntalder, projectleider, via trijntalder@ggdghor.nl of 06-11022430.  Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan HR via hrsupport@ggdghor.nl. 

De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern aangeboden. Bij gelijke geschiktheid tussen interne en externe kandidaten krijgen interne kandidaten voorrang.  

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.