Kwartiermaker opleidingsnetwerk

GGD GHOR Nederland is de landelijke vereniging van de 25 regionale GGD’en en GHOR-bureaus. Wij beschermen, bewaken en bevorderen de gezondheid en veiligheid van inwoners in Nederland. Dit heet ook wel: publieke gezondheid en veiligheid. Om dit doel te bereiken heeft GGD GHOR Nederland twee kerntaken:

 • het collectief behartigen van de belangen van onze leden, de directeuren publieke gezondheid (DPG’en) richting politiek, overheden, samenwerkingspartners en publiek;
 • en het uitvoeren van landelijke projecten op het vlak van de publieke gezondheid en veiligheid. De opdrachtgevers van de projecten zijn vaak ministeries.

De organisatie

GGD GHOR Nederland is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Als overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en) en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR) werken wij met en voor onze leden aan het versterken van de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Daarvoor bundelen wij de krachten van onze leden met hun 12.000 professionals. Ook zijn we de verbindende schakel met kennisinstituten, ministeries en andere belangrijke partners. Collectieve preventie, het bewaken, beschermen en bevorderen van gezondheid is een groot maatschappelijk goed.

Het team

Voor het versterken van de opleidingsnetwerken aios M+G profiel infectieziektebestrijding zijn wij per direct opzoek naar vijf kwartiermakers voor 24 tot 40 uur per week.

Als kwartiermaker werk je binnen het programmateam Versterking Infectieziektebestrijding en Pandemische paraatheid (VIP) en het grotere team gezondheid. 

Het programma VIP is gericht op de versterking van de infectieziektebestrijding bij GGD’en op de korte termijn (2023-2024). Het programma wordt uitgevoerd door GGD’en, met ondersteuning en coördinatie vanuit GGD GHOR Nederland. Het programma bevat concrete activiteiten die zijn ondergebracht in vijf pijlers, te weten:  

1.      Kwetsbaarheden wegnemen ten behoeve van pandemische paraatheid 

2.      Versterken van de boven(regionale) monitoring en surveillance 

3.      Versterken van de wetenschappelijke kennisinfrastructuur infectieziektebestrijding 

4.      Samenwerken op bovenregionaal niveau 

5.      Slim en versneld opleiden

Het versterken van de opleidingsnetwerken is onderdeel van  pijler 5.

Themagebied

De kwartiermaker wordt ingezet in de regio om de samenwerking op maat tussen de GGD’en & stakeholders in het opleidingsnetwerk te versterken. Om de opleidingsnetwerken te versterken zijn we op zoek naar vijf kwartiermakers, voor ieder opleidingsnetwerk één. Gezamenlijk vormen jullie een team.

Als kwartiermaker ondersteun je de GGD’en in het opleidingsnetwerk voor de periode t/m 31 december 2024 voor ongeveer 3 dagen per week. Dit betekent dat reizen bij je functie hoort. Het zwaartepunt van de reizen zal liggen in de regio waar je opleidingsnetwerk zich bevindt. De vijf opleidingsnetwerken zijn:

 • Opleidingsnetwerk Noord (GGD Groningen, GGD Friesland en GGD Drenthe)
 • Opleidingsnetwerk Utrecht – Oost (GGD Utrecht, GGD IJsselland, GGD Twente, GGD Noord en Oost Gelderland, GGD Gelderland-Midden, GGD Gelderland-Zuid)
 • Opleidingsnetwerk Noord-Holland, Flevoland (GGD Hollands Noorden, GGD Zaanstreek Waterland, GGD Kennemerland, GGD Amsterdam, GGD Gooi en Vechtstreek en GGD Flevoland)
 • Opleidingsnetwerk Zuid-Holland (GGD Hollands-Midden, GGD Rotterdam Rijnmond, GGD Haaglanden, GGD Zuid-Holland Zuid)
 • Opleidingsnetwerk ZeeBraLim (GGD Zeeland, GGD West Brabant, GGD Hart voor Brabant, GGD Brabant Zuidoost, GGD Limburg-Noord en GGD Limburg-Zuid)  

Wat houdt de functie in?

De kwartiermaker levert directe, hands-on hulp aan het bereiken van de doelen die de opleidingsnetwerken versterken. Deze doelen zijn ingedeeld in korte termijn doelen en lange termijn doelen. Op basis van de actuele en urgente vraagstukken in de regio, kunnen korte of lange termijn doelen vroeger of later opgepakt worden.

Korte termijn:

 • Optimaliseren planning GGD-stages aiossen
 • Landelijk uniformeren beoordeling voortgang aiossen
 • Aanvullen methodes om voortgang en beoordeling aiossen te ondersteunen
 • Inzet andere professionals dan artsen binnen het opleiden van aiossen
 • Afstemmen didactische scholing praktijkopleiders
 • Vergroten aantal praktijkopleiders
 • Structuur voor landelijke afstemming

Lange termijn:

 • Vormgeven van de governance van samenwerken in de regio rond opleiden arts M+G, profiel IZB
 • Adviseren uitbreiden opleidingsnetwerk over het verbinden met opleidingstrajecten van overige artsen M+G profielen en overige professionals infectieziektebestrijding.
 • Organiseren landelijke financiering van de aiossen.
 • Borgen van de in de eerste twee jaren ontwikkelde producten en werkwijzen, met als resultaat een landelijk uniforme opleiding

Wie zoeken we

We zoeken energieke kwartiermakers met HBO/WO werk- en denkniveau, een afgeronde relevante opleiding aangevuld met relevante kennis en ervaring in organiseren.

 • Je bent ervaren in het opzetten van netwerken en kan netwerk overstijgend op landelijk niveau opereren.
 • Je kunt handelen in een politiek krachtenveld en omgaan met politieke verhoudingen en verschillende belangen.
 • Je hebt bestuurlijke sensitiviteit.
 • Je kunt inhoud en beleid combineren en hebt daarbij goede analytische capaciteiten, evenals een goed ontwikkeld probleemoplossend vermogen.
 • Je bent in staat om met professionals samen te werken en gesprekspartner te zijn voor diverse disciplines in sociaal en medisch domein.
 • Je staat stevig in de schoenen, bent zelfstandig en een verbinder.
 • Je bent geduldig, kunt mensen enthousiast maken, bent organisatiesensitief en hebt doorzettingsvermogen.
 • Je kunt projectmatig en doelgericht werken.
 • Kennis of werkervaring met het werkveld opleiden is een pré.
 • Kennis en of werkervaring met het werkveld infectieziektebestrijding is een pré.

Persoonlijk Profiel

Je bent betrouwbaar, analytisch en verbaal sterk, proactief/ initiatiefrijk, verbindend en prettig kritisch. Door jouw stevige persoonlijkheid ben je in staat het opleidingsnetwerk in een regio vorm te geven en te positioneren. Je kunt focus en structuur aanbrengen, je bent een aanhouder en naast aanjagen, weet je best practices te vertalen naar beleid. Bij voorkeur ben je woonachtig in of dichtbij de regio van je voorkeur. Er wordt van je verwacht dat je een groot deel van je werkdagen op één van de GGD locaties bent.

Wat we jou bieden

Wij bieden een uitdagende baan in een professionele werkomgeving, met goede arbeidsvoorwaarden. Wij hebben een eigen arbeidsvoorwaardenregeling en zijn aangesloten bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.

 • Een afwisselende functie binnen een maatschappelijk betrokken organisatie en volop mogelijkheden om jezelf te ontplooien.
 • Invulling van de vacature is op basis van 24 tot 40 uur per week.
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 4160,15 en maximaal €5867,78 per maand (schaal 11) of minimaal € 5179,65 en maximaal €6685,79 per maand (schaal 12) op basis van een 40-urige werkweek.
 • De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Met mogelijkheid tot verlenging tot en met december 2024.
 • We hanteren flexibele werktijden en bieden de mogelijkheid tot thuiswerken, inclusief thuiswerkvergoeding en tegemoetkoming kosten inrichting thuiswerkplek.
 • Er zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij behoren onder meer een eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 12 ADV-dagen (o.b.v. full time).  

Geïnteresseerd?

Jouw sollicitatie voorzien van een actueel cv en een korte motivatie kun je richten aan Neelke Krijgsman (Projectleider VIP) via de knop: Solliciteren. Dit is mogelijk tot 15 mei 2023. Gesprekken zullen vlot in de weken daarop worden gehouden met het opleidingsnetwerk welke je voorkeur heeft. Indien we voor genoemde datum voldoende reacties van geschikte kandidaten hebben ontvangen, sluiten we de vacature eerder. Geef in je brief duidelijk aan welke regio je voorkeur heeft.

Meer informatie over GGD GHOR Nederland en de diverse projecten is te vinden op www.ggdghor.nl. Heb je inhoudelijke vragen? Dan kun je contact opnemen met Neelke Krijgsman via nkrijgsman@ggdghor.nl of via 06-81101579

Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan HR via HRsupport@ggdghor.nl. Deze vacature is zowel intern als extern gepubliceerd. De sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang boven externe kandidaten. Detachering via een GGD is mogelijk. Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.