Merel Linthorst

Senior projectleider

'Sinds een paar jaar ben ik  senior projectleider. Mijn projecten vallen onder de verschillende domeinen binnen GGD GHOR Nederland namelijk Veiligheid, Jeugd en Sociaal Domein. Daardoor werk ik intern en extern met veel verschillende mensen. Bij het team Jeugd heb ik bijvoorbeeld veel te maken met het Trimbos Instituut en NCJ, in de andere teams met andere partijen.

 

De ene dag ben ik druk bezig met zaken regelen voor het ondersteuningsproject
Rookvrije Omgeving, de volgende dag houd ik me bezig met 
'Depressiepreventie
aanstaande en pas bevallen moeders’.

 

Ook de afwisseling in onderwerpen maakt mijn baan zo interessant. De ene dag ben ik druk bezig met zaken regelen voor het ondersteuningsproject Rookvrije Omgeving, de volgende dag houd ik me bezig met ‘Depressiepreventie aanstaande en pas bevallen moeders’. Dat project doet mij ook persoonlijk wat: ik herken het gevoel dat je het als kersverse moeder af en toe moeilijk hebt. De roze wolk is met enige regelmaat toch echt grijs. Je voelt je schuldig terwijl het ontzettend normaal is dat deze gevoelens er zijn. Depressieve klachten en post-partumdepressie (PPD) is een onderbelicht maar belangrijk onderwerp, want als het niet goed gaat met de moeder dan kan dit verreikende gevolgen hebben voor het kind, de moeder en het gezin. Ons project is gericht op het voorkomen van PPD.

Ik kwam bij GGD GHOR Nederland nadat ik op een vacature had gereageerd voor het project ‘TBC screening van gedetineerden in gevangenissen’. Tijdens mijn studie biomedische wetenschappen vond ik infectieziekten al een interessant onderwerp. Het projectmatig werken sprak me ook aan. Nu zijn we twaalf jaar verder. Mensen vragen soms of ik niet eens wat anders wil. Het antwoord is nee. Mijn baan en de fijne collega’s geven me energie.

De publieke gezondheidszorg is een mooi werkveld. Je draagt via verschillende projecten een steentje bij aan het opsporen en voorkomen van ziekte in de samenleving en helpt de GGD’en bij hun werk. De GGD’en regelen zoveel méér dan dat ritje naar het consultatiebureau, of dat prikje voor je verre reis. Na twaalf jaar kan ik me nog verbazen over hoe uitgebreid het takenpakket is.’